ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΗΤΑΡΙΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

400 γρ. φρέσκα μανιτάρια portobello και champignon (άσπρα)

1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

20 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα

200 γρ. ξινός τραχανάς

100 ml. λευκό κρασί

800 ml. ζωμός λαχανικών

Aλάτι -πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό για 15′ και τα στραγγίζουμε.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο.

Ρίχνουμε τα φρέσκα και τα αποξηραμένα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε με μία κουτάλα λίγο-λίγο τον ζωμό, ανακατεύοντας ελαφρά.

Περιμένουμε να απορροφηθεί και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλος ο ζωμός και μέχρι να μαγειρευτεί το τραχανότο και να χυλώσει.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ή τυρί τριμμένο ή γιαούρτι ή κατίκι.

Καλή όρεξη!!!