ΠΕΝΕΣ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ

Συστατικά

  • 400 γρ. πένες

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο (3 κ.σ. + 3 κ.σ.) και επιπλέον 2 κ.σ. για τις πένες

  • 1 κρεμμύδι

  • 4 σκ. σκόρδο

  • 1 κ.σ. ζάχαρη

  • 4-5 καυτερές πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες

  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

  • 500 γρ. τομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες

  • 2 κ.γ. νοστιμιά

  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

  • 10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος

  • φρέσκο πιπέρι

  • βασιλικός για στόλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε αλατισμένο νερό που βράζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον ένα λεπτό.

  • Όταν είναι έτοιμες, σουρώνουμε και τις κρατάμε ζεστές. Αν θέλουμε ανακατεύουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το προσθέτουμε στη φωτιά.

  • Ρίχνουμε και τη ζάχαρη, τις πιπεριές τσίλι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια (6-8 λεπτά).

  • Στην συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.

  • Ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα, τη νοστιμιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση για 2-3 λεπτά.

  • Τέλος, προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.

  • Προσθέτουμε τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.