ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

500 γρ μοσχαρίσιο κιμά

· 500 γρ χοιρινό κιμά

· 4 κ.σ ελαιόλαδο

· 1 κρεμμύδι

· 1 σκελίδα σκόρδο

· 1 καρότο

· 150γρ πελτέ ντομάτας

· 2 κουτιά κονκασέ

· 1 φλ. κόκκινο κρασί

· 2 φλ. ζωμό

· 2 φύλλα δάφνης

· Βασιλικό

· Αλάτι, πιπέρι

· 2 κ.γ ζάχαρη

· 500 γρ λαζάνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τα λαζάνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 4-6 λεπτά, τα στραγγίζουμε

και τα περιχύνουμε με λίγο σπορέλαιο περίπου μισό φλιτζάνι για να μην κολλήσουν.

Ανακατεύουμε καλά.

Σε δυνατή θερμοκρασία ζεσταίνουμε ένα σκεύος, προσθέτουμε το λάδι και τους

κιμάδες. Με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας αρχικά και μετά με ένα πιρούνι,

σπάμε τον κιμά καθώς τον σοτάρουμε. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Σταδιακά

θα προσθέσουμε κι άλλο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια μαζί με

το καρότο τριμμένο και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε

ακόμα λίγο αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε τα λαχανικά για 3-4 λεπτά μέχρι να φύγουν

όλα τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το ζωμό της αρεσκείας μας, τον τοματοπελτέ και το κονκασέ. Ρίχνουμε

δύο ποτήρια ζεστό νερό και προσθέτουμε το βασιλικό, τα φύλλα δάφνης, τη ζάχαρη,

αλάτι και πιπέρι.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία πάρα πολύ, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το

αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να φύγουν τα υγρά του και να δέσει η σάλτσα. Όσο

πιο πολύ ώρα βράζει ο κιμάς, τόσο πιο νόστιμος γίνεται και χυλώνει καλύτερα.

Καλή όρεξη!!!