ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ 4 ΤΥΡΙΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

150 γρ ψιλοκομμένη Καπνιστή γαλοπούλα

500γρ βίδες

200γρ τριμμένη μοτσαρέλα

500 γρ. λαζάνια

250 γρ. ζαμπόν

150 γρ. εμένταλ

150 γρ. κεφαλογραβιέρα

150 γρ. κασέρι

150 γρ. μοτσαρέλα

2 φέτ. μπέικον

1 σκείδα σκόρδο

500 γρ. κρέμα γάλακτος

Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα

Κόβουμε τα τυριά και το ζαμπόν σε μικρά κυβάκια

Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το βάζουμε σε τηγάνι αντικολλητικό και το ψήνουμε να

βγάλει το άρωμα του για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε 1 σκ. σκόρδο και αρωματίζουμε για 1 λεπτό, έπειτα την αφαιρούμε.

Ρίχνουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει βράση.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγο

αλάτι και πιπέρι.

Για τα ζυμαρικά

Σε κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαζάνια για 4 λεπτά.

Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα

ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα τυριά και το ζαμπόν.

Περιχύνουμε με την κρέμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους

200ºC για 25′ περίπου μέχρι ελαφρά να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά.

Καλή όρεξη!!!