ΚΡΙΘΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

150 γρ. κριθαράκι

300 γρ. ντομάτες, πολτοποιημένες στο multi

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο

2 καρότα, τριμμένα

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

700 ml ζωμό λαχανικών

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

100 ml κόκκινο κρασί

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Φρέσκο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και σοτάρουμε για 1-2

λεπτά.

Προσθέτουμε το κριθαράκι, τον πελτέ, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για

2 λεπτά.

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα

υλικά, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά

σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή όρεξη!!!