ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κοτόπουλο (περίπου 1½ κιλό) χωριάτικο κομμένο σε 6 μερίδες

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

400 γρ. ντοματάκια κονκασέ

500 γρ χυλοπίτες

1½ lt ζωμός κότας ή νερό

1 πρέζα μπαχάρι

1 πρέζα κανέλα

1 πρέζα γαρίφαλο

Αλάτι

Πιπέρι

Μυζήθρα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί.

Στη συνέχεια βάζουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ και πασπαλίζουμε με τα

μπαχαρικά.

Τέλος προσθέτουμε ζωμό ή νερό και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει

σκεπασμένο για 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.

Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Όταν βράσει το κοτόπουλο το βγάζουμε σε πιατέλα και το σκεπάζουμε.

Ρίχνουμε τις χυλοπίτες στη σάλτσα και τις αφήνουμε να βράσουν για 4-6 λεπτά.

Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά.

Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε το φαγητό.

Το αφήνουμε να σταθεί και να πιει τα υγρά του για 10 λεπτά, για να παραμείνει σπυρωτό και να μη λασπώσει το ζυμαρικό.

Καλή όρεξη!!!