ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΦΑΡΔΙΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τα κεφτεδάκια

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

250 γρ. κιμά κοτόπουλο από στήθος

250 γρ. κιμά κοτόπουλο από μπούτι

2 φέτες ψωμί του τοστ, θρυμματισμένες

2 αυγά, medium

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σάλτσα

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

¼ ματσάκι βασιλικού, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

500 ml ζωμό κοτόπουλου

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

500 γρ. φαρδια λαζάνια, βρασμένα

Φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο

ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε για 2 λεπτά και τα αφήνουμε

στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ, βάζουμε τους κιμάδες, το ψωμί, τα αυγά, την παρμεζάνα και τα

σοταρισμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο

ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια, μέχρι να ροδίσουν

Για τη σάλτσα

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ντομάτα, το βασιλικό, το θυμάρι, το ζωμό,

ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα πάνω από τα λαζάνια, πασπαλίζοντας με

λίγη φέτα.

Καλή όρεξη!!!