Get Adobe Flash player
×

Μήνυμα

Responsivizer detection: ccbot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/)
×

Προειδοποίηση

JRequest is deprecated.
JLayoutFile::setLayout() is deprecated, use JLayoutFile::setLayoutId() instead.
JLayoutFile::refreshIncludePaths() is deprecated, use JLayoutFile::clearIncludePaths() instead.
JHtmlBehavior::framework is deprecated. Update to jquery scripts.
JViewLegacy::assignRef is deprecated. Use native PHP syntax.

Πένες Αραμπιάτα

Συστατικά

  • 400 γρ. πένες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο (3 κ.σ. + 3 κ.σ.) και επιπλέον  2 κ.σ. για τις πένες
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 4-5 καυτερές πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. τομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. νοστιμιά 
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • φρέσκο πιπέρι
  • βασιλικός για στόλισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε αλατισμένο νερό που βράζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον ένα λεπτό.
  • Όταν είναι έτοιμες, σουρώνουμε και τις κρατάμε ζεστές. Αν θέλουμε ανακατεύουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το προσθέτουμε στη φωτιά.
  • Ρίχνουμε και τη ζάχαρη, τις πιπεριές τσίλι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια (6-8 λεπτά).
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα, τη νοστιμιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση για 2-3 λεπτά.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον βασιλικό, την παρμεζάνα, το πιπέρι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

 

 

Πηγή: Άκης Πετρετζίκης