Get Adobe Flash player

Το καλάθι σας

Το καλάθι είναι άδειο

×

Μήνυμα

Responsivizer detection: mozilla/5.0 applewebkit/537.36 (khtml, like gecko; compatible; claudebot/1.0; +claudebot@anthropic.com)
×

Προειδοποίηση

Joomla\CMS\Application\CMSApplication::isAdmin() is deprecated and will be removed in 4.0. Use JFactory->getApplication()->isClient('administrator') instead.
Joomla\CMS\Layout\FileLayout::setLayout() is deprecated, use FileLayout::setLayoutId() instead.
Joomla\CMS\Layout\FileLayout::refreshIncludePaths() is deprecated, use FileLayout::clearIncludePaths() instead.
Name attribute is deprecated, in the future fetch the pathway through the respective application.
JRequest is deprecated.
JHtmlBehavior::framework is deprecated. Update to jquery scripts.
Joomla\CMS\Language\Language::getLanguagePath() is deprecated, use LanguageHelper::getLanguagePath() instead.
Joomla\CMS\Router\Route::_() called with incompatible variable type on parameter $tls.

Τραχανότο με καβουρμά

Συστατικά

  • 1 lt ζωμό από κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 500 γρ. τραχανότο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 400 γρ. καβουρμά
  • 100 γρ. βούτυρο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • Τραχανότο με καβουρμά

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Ζεσταίνουμε τον ζωμό μας να είναι έτοιμος.
  • Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε με ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα και να μαλακώσει.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.
  • Προσθέτουμε το τραχανότο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Όταν το τραχανότο τραβήξει την υγρασία του κρεμμυδιού, σβήνουμε με το κρασί.
  • Όταν εξατμιστεί το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό μας ενώ συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 15 λεπτά. Πρέπει να μαλακώσει αρκετά το τραχανότο για να ειναι έτοιμο. 
  • Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον καβουρμά μας μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Όταν βράσει το τραχανότο, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον καβουρμά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί, αποσύρουμε και σερβίρουμε!

 

 

Πηγή:Άκης Πετρετζίκης