Get Adobe Flash player
×

Μήνυμα

Responsivizer detection: ccbot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/)
×

Προειδοποίηση

JRequest is deprecated.
JLayoutFile::setLayout() is deprecated, use JLayoutFile::setLayoutId() instead.
JLayoutFile::refreshIncludePaths() is deprecated, use JLayoutFile::clearIncludePaths() instead.
JHtmlBehavior::framework is deprecated. Update to jquery scripts.
JViewLegacy::assignRef is deprecated. Use native PHP syntax.

Ριγκατόνι με κολοκύθα και μπέικον

Συστατικά

  • 150 γρ. μπέικον ολόκληρο σε κύβους (όχι σε φέτες)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο,  ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη από φλούδα και σπόρους (καθαρό βάρος), κομμένη σε κύβους 1 εκ.
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 800 γρ. καυτό νερό
  • 500 γρ. ριγκατόνι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα και έξτρα για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Σε μια πλατία μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το μπέικον μαζί με το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 1'-2' μέχρι να δώσει το άρωμά του και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φασκόμηλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί ελαφρά το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει έντονο χρώμα.
  • Προσθέτουμε τους κύβους τις κολοκύθας και σοτάρουμε για 3'-4' ακόμα
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό, το καυτό νερό, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να πιει τα περισσότερα ζουμιά της
  • Παράλληλα βράζουμε τα ριγκατόνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον 2 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το βραστό νερό.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με την κολοκύθα.
  • Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την κολοκύθα σε δυνατή φωτιά, στην κατσαρόλα, για 2 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να πάρουν λίγο από το άρωμα της κολοκύθας.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
  • Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειαστεί επιπλέον αλάτι. 
  • Σερβίρουμε με έξτρα γραβιέρα.