Πένες με βότκα και σολομό
Συστατικά
- 250 γρ. πένες
- 400 γρ. φιλέτο σολομού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 40 γρ. βότκα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. κάππαρη
- 2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- ξύσμα από 2 λάιμ
- χυμό από 1 λάιμ
- 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε αλατισμένο νερό που βράζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον ένα λεπτό.
- Όταν είναι έτοιμες, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
- Κόβουμε τον σολομό σε μικρά κυβάκια 1-2 εκ.
- Ρίχνουμε στον σολομό το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και φροντίζουμε να μαριναριστούν όλα τα κομμάτια.
- Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (περίπου 1-2 λεπτά) και αφαιρούμε από την φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και επιστρέφουμε τον σολομό στο τηγάνι.
- Σβήνουμε με βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά.
- Τέλος, προσθέτουμε την κάππαρη, τον άνηθο, το ξύσμα από τα λάιμ, τον χυμό από το λάιμ, την παρμεζάνα και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή:Άκης Πετρετζίκης