Get Adobe Flash player
×

Μήνυμα

Responsivizer detection: ccbot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/)
×

Προειδοποίηση

JRequest is deprecated.
JLayoutFile::setLayout() is deprecated, use JLayoutFile::setLayoutId() instead.
JLayoutFile::refreshIncludePaths() is deprecated, use JLayoutFile::clearIncludePaths() instead.
JHtmlBehavior::framework is deprecated. Update to jquery scripts.
JViewLegacy::assignRef is deprecated. Use native PHP syntax.

Πένες με τόνο

Συστατικά

  • 250 γρ. πένες
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κάπαρη
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 220 γρ. τόνο σε νερό ή λάδι, στραγγισμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 50 γρ. ελιές σε ροδέλες
  • 400 γρ. τομάτα κονκασέ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα

  • λίγο άνηθο
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, βάζουμε τις πένες και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Στύβουμε με τα χέρια μας πολύ καλά την κάπαρη μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά της και τη βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
  • Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, αφαιρούμε από το τηγάνι και τη βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
  • Μεταφέρουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και αφήνουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε τον τόνο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Στη συνέχεια βάζουμε πιπέρι, το μπούκοβο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο (αν έχει στεγνώσει το τηγάνι), τις ελιές, τη ντομάτα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα στο τηγάνι και προσθέτουμε και 1 κουτάλα νερό από την κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
  • Χοντροκόβουμε τον άνηθο και όταν πήξει η σάλτσα τον βάζουμε στο τηγάνι μαζί με την κάπαρη.
  • Τέλος, για να δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τον άνηθο, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

 

Πηγή: Άκης Πετρετζίκης