Get Adobe Flash player
×

Μήνυμα

Responsivizer detection: ccbot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/)
×

Προειδοποίηση

JRequest is deprecated.
JLayoutFile::setLayout() is deprecated, use JLayoutFile::setLayoutId() instead.
JLayoutFile::refreshIncludePaths() is deprecated, use JLayoutFile::clearIncludePaths() instead.
JHtmlBehavior::framework is deprecated. Update to jquery scripts.
JViewLegacy::assignRef is deprecated. Use native PHP syntax.

Χταπόδι με κριθαράκι

 


  • Υλικά

  • 500 γραμμ. κριθαράκι
  • 1 χταπόδι 1 1/2 κιλό , κομμένο σε μπουκιές
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα μπαχάρι, γαρίφαλο, κανέλα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

1. Σε κατσαρόλα χωρίς λιπαρή ουσία ρίχνουμε τις μπουκιές χταποδιού σε μέτρια φωτιά έως ότου πιούν τα υγρά τους. Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μαραίνουμε για 3΄-4΄. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και προσθέτουμε 2 λίτρα νερό.

2. Σιγοβράζουμε για 40΄, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι.

3. Τότε προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει το ζυμαρικό. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό για να παραμείνει το κριθαράκι σπειρωτό και ανακατεύουμε.

4. Τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Αλάτι βάζουμε αφού δοκιμάσουμε, γιατί τα χταπόδια είναι αλμυρά.

 

Χρόνος βρασμού: 60'


μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Πηγή: Μπαρμπαρήγου Α.