Get Adobe Flash player

Το καλάθι σας

Το καλάθι είναι άδειο

×

Μήνυμα

Responsivizer detection: mozilla/5.0 applewebkit/537.36 (khtml, like gecko; compatible; claudebot/1.0; +claudebot@anthropic.com)
×

Προειδοποίηση

Joomla\CMS\Application\CMSApplication::isAdmin() is deprecated and will be removed in 4.0. Use JFactory->getApplication()->isClient('administrator') instead.
Joomla\CMS\Layout\FileLayout::setLayout() is deprecated, use FileLayout::setLayoutId() instead.
Joomla\CMS\Layout\FileLayout::refreshIncludePaths() is deprecated, use FileLayout::clearIncludePaths() instead.
Name attribute is deprecated, in the future fetch the pathway through the respective application.
JRequest is deprecated.
JHtmlBehavior::framework is deprecated. Update to jquery scripts.
Joomla\CMS\Language\Language::getLanguagePath() is deprecated, use LanguageHelper::getLanguagePath() instead.
Joomla\CMS\Router\Route::_() called with incompatible variable type on parameter $tls.

Χωριάτικο κοτόπουλο με χυλοπίτες

 

Υλικά


  • 1 (περίπου 1½ κιλό) κοτόπουλο, κομμένο σε 6 μερίδες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 400 γραμμ. ντοματάκια κονκασέ
  • 500 γραμμ. χυλοπιτάκι χωριάτικο
  • 1½ λίτρο ζωμός κότας ή νερό
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μυζήθρα τριμμένη

 

Εκτέλεση.

 

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε 2΄-3΄ να μαραθεί. Στη συνέχεια βάζουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ ντομάτας και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Τέλος προσθέτουμε ζωμό ή νερό και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει σκεπασμένο για 50΄ με 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.

Όταν βράσει το κοτόπουλο το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε σκεπασμένο και ζεστό. Ρίχνουμε το χυλοπιτάκι στη σάλτσα και αφήνουμε, αφού πάρει βράση, να βράσει για 2΄. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Σβήνουμε τη φωτιά. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε το φαγητό.

Το αφήνουμε να σταθεί και να πιει τα υγρά του για 10΄, για να παραμείνει σπυρωτό και να μη λασπώσει το ζυμαρικό. Όταν σβήσουμε το φαγητό πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι για να ψηθεί το χυλοπιτάκι και να τραβήξει τα υγρά και να μη λασπώσει.


μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 60 λεπτά
Πηγή: Μπαρμπαρίγου Α.